Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΡΤ

152
Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για τους επικεφαλής σε ΑΠΕ-ΕΡΤ tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Από τις αντιδράσεις των… ενδιαφερόμενων σχετικά με την ΕΡΤ, είναι προφανές ότι επικρατεί πρεμούρα όσον αφορά τη τύχη της. Διότι εδώ που τα λέμε η ΕΡΤ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν «μαγαζί γωνία» και είναι φυσικό όταν οι αγωνιούντες για τη τύχη του διαβλέπουν ότι θα χάσουν τον έλεγχο, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: Την αντικειμενικότητα!

Όλοι αυτοί λοιπόν, από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Κώστα Αρβανίτη που βολεύτηκε με μια θέση ευρωβουλευτή μέχρι τη δημοσογραφική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στις… λοιπές «προοδευτικές» δημοσιογραφικές φωνές, επικρίνουν τον πρωθυπουργό γιατί όπως λένε μετατρέπει τα «ευαγή» ιδρύματα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ σε «μιντιακό όμιλο» υπαγόμενο στο γραφείο του. Εν προκειμένω το θέμα δεν είναι τι λένε, αλλά ποιοι τα λένε. Διότι αυτοί που τα λένε ήταν όσοι είχαν μετατρέψει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ σε κυβερνητικά παραρτήματα.

Και όλοι αυτοί, με προεξάρχοντα τον Κώστα Αρβανίτη, αντί να κρυφτούν για ένα διάστημα μέχρι ο κόσμος να ξεχάσει πόσο… αντικειμενικοί υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια, γκρινιάζουν γιατί η κυβέρνηση έρχεται να αποκαταστήσει την κανονικότητα στο τρόπο λειτουργίας δύο φορέων που όλο το προηγούμενο διάστημα κατά απροκάλυπτο τρόπο προπαγάνδιζαν υπέρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ειδήσεις και σχόλια που είχαν στόχο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεπώς καλό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η δημόσια τηλεόραση και το πρακτορείο ειδήσεων δεν χρειάζονται τιμητές, και μάλιστα αυτούς που εξευτελίζοντας κάθε δεοντολογία τα μετέτρεψαν σε μονταζιέρες του Μαξίμου. Όσο και να τους ενοχλεί πολύ σύντομα θα καταλάβουν τι σημαίνει πολυφωνία και πλουραλιστική ενημέρωση.

Easy Writer