Ακόμα και μικρά παιδιά χρησιμοποιούν η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ για τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αποκαλύπτεται από οπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ που κοινοποιήθηκε και από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, τα παιδιά στη Γάζα χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για να μεταφέρουν εκρηκτικά σε σακούλες με λαχανικά.

Επίσης, παιδιά στέλνονται σε ζώνες μάχης από τη Χαμάς για να αναφέρουν τις ζημιές στους τρομοκράτες που κρύβονται στα καταφύγια.

Τέλος, παιδιά εκπαιδεύονται δίπλα σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

IDF: Σημαντικές ζημιές σε υποδομές διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς

Σημαντικές ζημιές σε υποδομές ελέγχου και διοίκησης της Χαμάς στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Χαν Γιουνίς προκάλεσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) που επιχειρούν στη νότια Γάζα, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσης ότι πολλά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτωθήκαν από τους έφεδρους της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Kiryati και της 55ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών των IDF.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τις επιχειρήσεις στην περιοχή Χαν Γιουνίς, σκοτώνοντας τρομοκράτες της Χαμάς σε σήραγγες και συλλαμβάνοντας πράκτορες της επίλεκτης δύναμης Nukhba της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο διοικητής της ταξιαρχίας Kiryati, συνταγματάρχης Mickey Sharvit, λέει ότι στην περιοχή των επιχειρήσεών τους «δεν υπάρχουν αθώες υποδομές».

«Αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία σχεδόν σε κάθε σπίτι, σε νοσοκομεία και σχολεία. Οι δυνάμεις μας εξουδετέρωσαν ακόμη και τρομοκράτες που βγήκαν από ένα υπόγειο [τούνελ] σε ένα σχολείο», δήλωσε.

Οι IDF αναφέρουν ότι τα στρατεύματα εφέδρων εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα φρεάτιο σήραγγας της Χαμάς που οδηγεί σε υπόγεια διάβαση αρκετών εκατοντάδων μέτρων στην περιοχή Χαν Γιουνίς.

Ο Sharvit λέει ότι περίπου 20 μέλη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή, σκοτώθηκαν από τις IDF μέσα στη σήραγγα.

Πέντε μέλη της δύναμης Nukhba της τρομοκρατικής οργάνωσης διέφυγαν από τη σήραγγα και παραδόθηκαν στα στρατεύματα, σύμφωνα με τις IDF.

Πηγή: Times of Israel