Μετά τις εκλογές της Κυριακής, η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, βασιζόμενη σε έναν πρωτόγνωρο επενδυτικό οργασμό, ο οποίος σταδιακά εξαπλώνεται σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα. Σε οικονομική συνάντηση που ετοιμάζεται στο City του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο, θα ανταλλάξουν απόψεις πανίσχυρα οικονομικά γκρουπ με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο και δεν υπηρετεί μόνο πρόσκαιρους χρηματιστηριακού χαρακτήρα σκοπούς ότι όλοι οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, ακόμα και όταν επισημαίνουν προβλήματα και αδυναμίες, συμφωνούν ότι η χώρα μας έχει εκπλήξει με τις αντοχές της οικονομίας της και φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων αναπτυσσόμενων χωρών, σε καθοριστικούς και κρίσιμους δείκτες, που δείχνουν ταυτόχρονα και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Η επόμενη διετία αναμένεται να χαρακτηριστεί από την υλοποίηση του πρώτου κύματος επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, που ήδη έχουν ανακοινωθεί σε μία σειρά επιχειρηματικούς τομείς και βρίσκονται σε διάφορα στάδια εκκίνησης ή ολοκλήρωσης. Ουσιαστικά, αμέσως μετά την επούλωση των πληγών της πανδημίας και μέχρι σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει τροχοδρομήσει σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης.

Eχουν τεθεί, δε, οι πρώτες βάσεις μετασχηματισμού του ελληνικού επιχειρείν σε ένα σύγχρονο πρότυπο, που προσομοιάζει, αν και απέχει ακόμα, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στέλνοντας έτσι τα πρώτα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα προς τους ξένους επενδυτές.