Στο «σκαμνί»του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αναμένεται να καθίσει την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, ο πατήρ Αντώνιος και ακόμη 7 πρώην εργαζόμενοι των δομών για σωρεία πλημμεληματικών κατηγοριών, αναφορικά με τις φρικτές τιμωρίες που έχουν καταγγείλει ότι δέχονταν δεκάδες πρώην και νυν φιλοξενούμενοι στα σπίτια της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Οι 8 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 10 πλημμεληματικές κατηγορίες για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2018, έως τον Αύγουστο του 2022.

Ο πρώην επικεφαλής της Οργάνωσης αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες:

Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων ευρισκόμενων υπό την προστασία του δράστη

Ηθική αυτουργία κατα συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου

Ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανηλίκου

Ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου

Συνολικά 13 περιπτώσεις βαριάς σωματικής βλάβης με δράστη τον ίδιο τον πατήρ Αντώνιο, αναφέρονται στο βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του. Οι καταγγελίες αφορούν σε 8 ανήλικους από δομές στην περιφέρεια και την Αθήνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Στο Διμήνι Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο 2019, ο ιδρυτής της Οργάνωσης ενεργώντας από κοινού με διευθυντή και εργαζόμενο της δομής προκάλεσαν σε ανήλικο σωματική εξάντληση επικίνδυνη για την υγεία του και ψυχικό πόνο ικανό να επιφέρει σε αυτόν σοβαρή ψυχική βλάβη που εξομοιώνεται με τη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, επιβάλλοντας σε αυτόν να εργάζεται καθημερινά επί 8ωρου κάνοντας βαριές χειρωνακτικές εργασίες, να καθαρίζει το έδαφος με τη χρήση χορτοκοπτικού μηχανήματος, να αρμέγει, να ταΐζει τα ζώα και να μεταφέρει τις ακαθαρσίες των ζώων μέσα σε βαριά τσουβάλια».

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου κατηγορείται όμως ακόμη ότι έδινε εντολή στους εργαζόμενους των δομών για σωματικές επιθέσεις και άγριο ξύλο στους ανήλικους φιλοξενούμενους.

Στα τέλη του Ιουνίου ο πατήρ Αντώνιος, σε μια μαραθώνια διαδικασία, απολογήθηκε στην ανακρίτρια για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, αναφορικά με τις καταγγελίες δύο ανήλικων αγοριών ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα Αντώνιο.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σε ό, τι αφορά στα οικονομικά της οργάνωσης, τόσο ο πατήρ Αντώνιος, όσο και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ελέγχονται ως ύποπτοι τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων, της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικος χρήματος.

Ήδη, από τον Ιούνιο, έχουν παραδώσει στον εισαγγελέα τα γραπτά υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους και αναμένεται η εισαγγελική απόφαση, για την άσκηση ή μη διώξεων σε βάρος τους.