Απάντηση στην Έλενα Ακρίτα και το σχόλιό της περί «μισαναπηρισμού» που έκανε για τη δημοσιοποίηση στιγμιοτύπου στη Λαμία, όταν μαθητής με αναπηρία σηκώθηκε, βοηθούμενος, από το αμαξίδιό του για να παρελάσει για την 25η Μαρτίου, έδωσε η ίδια η μητέρα του εν λόγω μαθητή.

«Η κυρία Ακρίτα δεν μπορεί να βγαίνει δημόσια και να κατακρίνει την απόφαση του παιδιού μου να παρελάσει ισότιμα, όταν εγώ ως γονιός έχω αφιερώσει τη ζωή μου καθημερινά για αυτό το παιδί και φυσικά και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο. Του κόβει τα φτερά, νιώθει ντροπή γι' αυτό που έγινε» είπε στον Alpha η μητέρα του μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Γενικού Λυκείου στη Λαμία.

Όπως συμπλήρωσε, «ήταν η πρώτη φορά που παρέλασε. Ένιωσε πάρα πολύ δυνατός και ίσος με τα άλλα παιδιά και πολύ υπερήφανος που περπάτησε δίπλα στην ελληνική σημαία». «Από μόνος του ζήτησε να κάνει παρέλαση. Μου είπε "μαμά θέλω να κάνω παρέλαση"» πρόσθεσε η μητέρα του μαθητή.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού» τη δημοσιοποίηση του γεγονότος. «Γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ένα ΑμεΑ άτομο "υστερεί" σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας ρατσιστικής, κακοποιητικής κοινωνίας», έγραψε ανάμεσα σε άλλα.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από την καθηγήτρια και υπεύθυνη της παρέλασης στη Λαμία, η οποία σημείωσε ότι το παιδί «είχε έντονη επιθυμία να περάσει στην παρέλαση και να περπατήσει». «Απορώ πώς κάνετε κριτική ενώ δεν γνωρίζετε το ίδιο το παιδί, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, το πλαίσιο στο οποίο μεγαλώνει. Σας πληροφορώ ως υπεύθυνη της παρέλασης ότι είχε έντονη επιθυμία το παιδί να περάσει στην παρέλαση αλλά και να περπατήσει. Εγώ ως γυμνάστρια οφείλω να σέβομαι τις επιθυμίες των μαθητών μου και τον τρόπο που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται» έγραψε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός.

Η ανάρτηση Ακρίτα

H ανάρτηση της Έλενας Ακρίτας για τον μαθητή από τη Λαμία είχε ως εξής:

Με ρίγη εθνικής συνείδησης υποδέχτηκαν έντυπα και ιστοσελίδες το περιστατικό με ΑμεΑ μαθητή που σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο και περπάτησε υποβασταζόμενος στην παρέλαση.

Ένα αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού όπου ο «αρτιμελής» είναι ανώτερος από τον «ανάπηρο».

Γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ένα ΑμεΑ άτομο «υστερεί» σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας ρατσιστικής, κακοποιητικης κοινωνίας.

Θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά τους εναπομείναντες ανάπηρους πολέμου, τους ήρωες που παρελαύνουν με αμαξίδια, να σηκωθούν και να περπατήσουν.

Ο ρατσισμός κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εδώ, σε μια πράξη που αποθεώνεται για όλους τους λάθος λόγους.

Τους τραγικά λάθος λόγους.

kataghrafi-IHdPp.JPG

Δείτε το βίντεο με τον μαθητή: 

@lamianow.gr Συγκλονιστικη στιγμή στην Λαμία! Μαθητής σηκώνεται από το αμαξίδιο και παρελαύνει. - Συγκλονιστικό μήνυμα για την πατρίδα και τη ζωή! #lamia #parelasi #lamianow #student ♬ πρωτότυπος ήχος - Lamianow.gr