Ένα σαφές μήνυμα με το οποίο βάζει τέλος στο αφήγημα που επιχειρείται να στηθεί σε βάρος της Ελλάδας έστειλε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά τη συνάντηση που είχε με τονΚυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μήνυμα που είχε αποδέκτες εκτός αλλά και εντός Ελλάδας. Όλους όσοι στήνουν σενάρια προκειμένου να πληγεί το κύρος της χώρας, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε πως δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε ή να εργαλειοποιούμε τις συζητήσεις για το κράτος Δικαίου, δείχνοντας τις ευρωομάδες που έστησαν την επιχείρηση κατά της χώρας με το ψήφισμα που κατάφεραν να περάσουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε βάρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λόγω των επικείμενων εκλογών.

Διότι είναι σαφές πλέον ότι το θέμα του ψηφίσματος στην κυριολεξία στήθηκε και κυρίως διοργανώθηκε από ομάδες που θέλουν να κυριαρχήσουν στις επικείμενες εκλογές αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε. Κυρίως στήθηκε μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πληγεί η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού για μικροπολιτικούς λόγους. Και μπορεί αυτό ν'  απέτυχε, εν τούτοις δημιουργήθηκαν εντυπώσεις ειδικά μέσα από την επιχείρηση να κοπούν πόροι της ΕΕ προς τη χώρα.

Η κ. Μέτσολα δήλωσε πως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρεθει κανείς από την Ελλάδα, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Και αναφέρθηκε και στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έκανε και κάτι ακόμη. Αφησε σαφέστατες αιχμές για τη στάση των ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτών που δηλώνουν υπέρ των δικαιωμάτων αλλά κλείνουν τα μάτια σε περιπτώσεις άλλων χωρών, όπου οι ηγεσίες ανήκουν σε κόμματα που βρίσκονται στις δικές τους ευρωομάδες.