Στο τιμόνι του πρώτου επιδοτούμενου «πράσινου» ταξί στην Πάτρα, βρέθηκε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές και Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου το μεσημέρι του Σαββάτου.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση οδήγησα το πρώτο επιδοτούμενο «πράσινο» ηλεκτρικό ταξί στην Πάτρα», είπε, επί τω έργω, η Υφυπουργός σε ανάρτησή της στα social media. «Είναι ένα ηλεκτρικό ταξί, που επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» και που όπως βλέπετε δεν κάνει καθόλου θόρυβο, δεν ρυπαίνει τώρα που κυκλοφορούμε και είναι εξαιρετικό γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, να μιλάμε για βιώσιμη αστική κινητικότητα και στην Πάτρα».Να υπενθυμίσουμε ότι με το πρόγραμμα για τα «πράσινα ταξί» όπως έχει αναφέρει η κα Αλεξοπούλου σε συνεντεύξεις της καλύπτεται από χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Μιλάμε για 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στο πρωτοφανές ποσό των 22.500 ευρώ ανά ηλεκτρικό όχημα και σε αυτό μπορεί κανείς να προσθέσει και κάποιες υποκατηγορίες οι οποίες μπορεί να είναι κάποιος συμπολίτης μας ΑμεΑ ή μπορεί να είναι πολύτεκνος ή νέος σε ηλικία οδηγός ταξί, κάτω από 29 ετών, οπότε τότε αυξάνεται αυτό το ποσό και μπορεί να φτάσει και στο ποσό επιδότησης των 28.000 ευρώ. Αυτό το ποσό δε δίνεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Είναι πολύ μεγάλο ποσό και πραγματικά παροτρύνουμε τους επαγγελματίες του χώρου των ταξί να πάρουν αυτή την επιδότηση».