Σε διαβούλευση μπαίνει σε λίγες ημέρες το σχέδιο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επισήμανε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου ότι το σχέδιο έρχεται 17 χρόνια μετά τον προηγούμενο ΚΟΚ. «Το 2007 ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκε η πολιτεία να φτιάξει στο σύνολό του τον ΚΟΚ. Άρα, γίνεται μια δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση γιατί η οδική ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα». 

Για τις αλλαγές στον νέο ΚΟΚ η Χριστίνα Αλεξοπούλου είπε ότι αλλάζει η φιλοσοφία και κατηγοριοποιούνται οι παραβάσεις. «Θέλουμε να ξέρουμε ποιες είναι οι παραβάσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κάποιο τροχαίο δυστύχημα και είναι επικίνδυνες παραβάσεις ή λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, κάτι που φυσικά το ξέρουμε και για αυτό τις κατηγοριοποιούμε. Βάζουμε επίσης και μια νέα κατηγορία που έχει να κάνει με την αντικοινωνική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος να κλείνει μια ράμπα ΑμεΑ και να μην υπάρχει πρόσβαση σε ένα άτομο με αναπηρία. Αυξάνουμε και τα πρόστιμα εκεί που πρέπει να τα αυξήσουμε, όπως και μειώνουμε κάποια για να είναι πιο εφαρμόσιμες οι ποινές».