Από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC). 

Με τη θεματική «Συνδυάζοντας Βιωσιμότητα και Καινοτομία: Νέες Διαστάσεις στην Περιφερειακή Ανάπτυξη» το RGC εστιάζει στην σύνδεση της βιωσιμότητας με καινοτόμες προσεγγίσεις που μπορούν να ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ενσωμάτωση αυτών των δύο κρίσιμων στοιχείων αναμένεται να αναδείξει νέες διαστάσεις στον τρόπο που οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, από την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία έως τις έξυπνες πόλεις και την βιώσιμη μετακίνηση. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια και συνεδρίες που θα καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, των περιφερειών και των δημοτικών αρχών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών οργανισμών, τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, καθώς και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον ιστότοπο του συνεδρίου https://rgc.gr/