Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημορκατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, ο Κύπριος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός «αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα επόμενα βήματα στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο που έχουν διακοπεί».

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου έγραψε στην ανάρτησή του στο X για την επικοινωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 

«Ο Έλληνες πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά την ολοκλήρωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας και την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα επόμενα βήματα στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο που έχουν διακοπεί».