Το Σάββατο που μας πέρασε η Δικαστική Γραφολόγος Χριστίνα Σωτηράκογλου στο συνέδριο της Αγιορείτικης Εστίας στη Θεσσαλονίκη, έλυσε το μυστήριο της ταυτότητας του μεγαλύτερου αγιογράφου του Πρωτάτου του Αγίου Όρους, του γνωστού σε όλους Πανσέληνου.
Χρησιμοποιώντας συγκριτικό υλικό που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη της Βενετίας,από τον Μαρκιανό Κώδικα του χειρογράφου του Αγίου Όρους Ιωάννη Αστραπά, απέδειξε επιστημονικά έπειτα από πολύμηνη ενδελεχή μελέτη, πως ο Πανσέληνος ήταν ο ίδιος ο Ιωάννης Αστραπάς, γεγονός μάλιστα που συγκέντρωσε τα φώτα και το ενδιαφέρον των μεγάλων ξένων πρακτορείων ειδήσεων που έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα για να καλύψουν το γεγονός.
Το παράδοξο όλων όμως, είναι πως λίγο μετά την αποκάλυψη, η γραφολόγος δέχτηκε πυρά αμφισβητήσεων από τρεις παρευρισκομένους στην αίθουσα, οι οποίοι όμως δεν είναι γραφολόγοι!
Ειλικρινά μου θύμισε μια ανάρτηση που είχα διαβάσει στο δεύτερο lock down που ένας οδοντίατρος αντιπαρέρχονταν με τους λοιμωξιολόγους, ως προς την χρησιμότητα των εμβολίων.
Παιδιά, ήρεμα, όταν πονάει το δόντι μας δεν πάμε στον λοιμοξιολογο, κι αντίστροφα.
Σε αυτή τη χώρα ο καθένας νομίζει πως έχει δικαίωμα λόγου επί παντός επιστητού, και ταυτόχρονα δίκιο για ότι λέει, και φυσικά ο καθένας είναι ότι δηλώσει.
Η Ελλάδα συνεχίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί να τρώει τα παιδιά της, και αύριο μεθαύριο με την ίδια λαιμαργία θα καταπιεί και την Ιστορία της.
Η μία Ελλάδα, γιατί η άλλη Ελλάδα θα εξακολουθεί να γεννάει τα παιδιά που θα τρώει η πρώτη.
Για την ιστορία η κυρία Σωτηράκογλου είναι δικαστική γραφολόγος και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Γραφολογίας.