Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σήμερα δήθεν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την άνοδο της ακροδεξιάς προκειμένου να στρέψει τη συζήτηση μακριά από τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και από τη δική του συντριβή.

Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε κανένα πρόβλημα, αναφέρουν πηγές της ΝΔ, «να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της ΝΔ. Εμείς είχαμε πάντα σταθερό μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη. Εξαντλήσαμε κάθε συνταγματικό όριο για να αποτραπεί η είσοδός τους στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καν προσφυγή, ενώ ο κ. Τσίπρας καλούσε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την Πειραιώς, «όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για άνοδο της ακροδεξιάς και των αντισυστημικών δυνάμεων, πρέπει να δει ποιος είναι εκείνος που με τη ρητορική και την πολιτική πρακτική του τροφοδοτεί τέτοιες δυνάμεις όταν:

-Χρησιμοποιεί χυδαία συνθήματα κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, μεταφέροντας στην πολιτική αντιπαράθεση το πιο ακραίο τοξικό κλίμα του Διαδικτύου.

- Προωθεί κάθε είδους συνωμοσιολογική θεωρία, από τον τρόπο που μιλούσαν για τα εμβόλια μέχρι τις ανοησίες περί μηνύματος που μολύνθηκε με το λογισμικό Predator.

- Πριμοδοτεί οποιαδήποτε αντίδραση θεωρούσε ότι φθείρει την κυβέρνηση και συντάσσεται με τα πιο οπισθοδρομικά στρώματα της κοινωνίας που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις.

- Καταφέρεται διαρκώς και σε κάθε ευκαιρία κατά της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η ενίσχυση αυτών των δυνάμεων συνέπεσε με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και η είσοδός τους στη Βουλή θα είχε αποφευχθεί αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε παίξει με το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική που τόσο ταλαιπώρησε τη χώρα».