Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο, και δείχνει ξεκάθαρα πως δεν θέλει τη θωράκιση των συνόρων. Όμως παράλληλα κουνά το δάχτυλο σε όλους όσοι είναι υπέρ της επέκτασης του φράχτη για να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα όπως αυτά του 2020.

Η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στον Έβρο προς «άγραν ακροδεξιών ψήφων». Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός πηγαίνει στον Έβρο για να παραστεί στην υπογραφή για την επέκταση του φράχτη κατά 35 περίπου χιλιόμετρα σε αυτή τη φάση η δήλωση προκαλεί όπως είναι λογικό αντιδράσεις αφού ταυτίζει την παρουσία του με ψήφους… ακροδεξιών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ για τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι θέλουν την θωράκιση των συνόρων και την εθνική ασφάλεια είναι… ακροδεξιοί. Ίσως γι αυτό μπλόκαρε και τη χρηματοδότησή του από την Ευρώπη, κάτι για το οποίο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει τη σιωπή.

ΥΓ1. Ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια πλέον (σχεδόν όσα στελέχη του έχουν μιλήσει) τάσσεται κατά της επέκτασης του φράχτη. Και επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες με βασικότερη ότι δεν αποτελεί λύση… Άλλωστε μπλόκαρε τη χρηματοδότηση της επέκτασης από την ΕΕ.