Για την επίθεση που δέχθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ, στο ΟΑΚΑ, όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού, μίλησε απόψε, Τετάρτη, στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Παπαχρήστος. Χαρακτήρισε «απρόκλητη» την επίθεση.

Περιέγραψε ότι δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όταν, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα, κατευθυνόταν προς το κυλικείο του γηπέδου. Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Για το άτομο που του επιτέθηκε ανέφερε: «Είναι εφοπλιστής στο επάγγελμα, μου επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο διότι ενοχλήθηκε προφανώς από δημοσιεύματα της καθημερινής μου στήλης στην εφημερίδα». Όπως σημείωσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω την έκρηξη αυτή και μάλιστα σε έναν χώρο όπου γύρω υπάρχουν εκατοντάδες θεατές στο πλαίσιο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».

«Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάτι ανάλογο»

Ακόμα, πρόσθεσε πως «δίνεται πρόσφορο έδαφος σε αυτές τις κατηγορίες των τραμπούκων να χειροδικούν κατά δημοσιογράφων, απλώς και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με τη γνώμη τους ή με τη δουλειά τους». Στη συνέχεια αναρτωτήθηκε: «Το ερώτημα είναι πια, δεν έχει να κάνει τόσο με τον κύριο αυτόν, έχει να κάνει με το κατά πόσο πλέον η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα προστατεύεται (…)».

Ενημέρωσε ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά: «Τρέχει ήδη η αυτόφωρη διαδικασία για τον κύριο αυτόν αλλά θρασύδειλος όπως είναι διαφεύγει τη σύλληψη. Κρύβεται δηλαδή, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των πράξεων του (…) Είναι κάτι το πρωτοφανές. Στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημα αυτό, πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρώτη φορά. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάτι ανάλογο».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύθηκαν μηνύματα καταδίκης για την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος από την ΕΣΗΕΑ και πολιτικά κόμματα, όπως το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος επεσήμανε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά».

«Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν», τόνισε.