Για την επίθεση που δέχτηκε στο ΟΑΚΑ από εφοπλιστή μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, κάνοντας λόγο για ένα σύμπτωμα της κοινωνίας και σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να κόψει το χέρι του κάθε αλήτη, του κάθε τραμπούκου που επιχειρεί να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης.

«Αυτό που έγινε προχθές είναι ένα σύμπτωμα της κοινωνίας στην οποία πια βρισκόμαστε. Ένας τύπος μπαίνει στο γήπεδο με δύο οπλισμένους μπράβους, φυσικά και δεν επιτρέπεται να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο μόνο αν είναι αστυνομικός. Έχει συμβεί ό,τι έχει συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και εμφανίζεται ο τύπος αυτός να δει το Μπράγκα-Παναθηναϊκός με δύο μπράβους. Να πω βέβαια ότι οι μπράβοι τον συγκράτησαν παρά συμμετείχαν στην επίθεση, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γιατί όταν φωνάζει στον μπράβο "πυροβόλησέ τον, τράβα το πιστόλι και σκότωσέ τον" αυτό ούτε πλάκα δεν είναι», σημείωσε για την επίθεση που δέχτηκε.

Εξηγώντας πώς συνέβη τόνισε: «Δέχτηκα μια γροθιά στο πρόσωπο με τεράστια δύναμη και δεν καταλαβαίνω τι είναι, αν έχει πέσει κάτι από το ταβάνι... Δεν τον έχω δει, έχει βγει ύπουλα από πίσω, δεν τον έχω δει και αιφνιδιάζομαι τόσο που λέω "τι κάνεις, τι θες;" Και αρχίζει ένα αδιανόητο υβρεολόγιο το οποίο δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος είναι σε αμόκ και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σε αμόκ. Λέει για την οικογένειά μου, για τη γυναίκα μου, για το σπίτι μου, για τη μάνα μου, ό,τι περνάει από το μυαλό σας και μέσα σε όλα αυτά απειλές "θα σε σκοτώσω, είσαι τελειωμένος", να φωνάζει τον μπράβο "πυροβόλησέ τον, ρε" και το αποκορύφωμα είναι ότι αιμορραγώ από το χτύπημα και όπως γυρίζω να πάω προς το μπάνιο του γηπέδου με χτυπάει πίσω στο κεφάλι και ευτυχώς ήμουν σκυμμένος αν είχα το κεφάλι όρθιο μπορεί να μη μιλούσα τώρα γιατί όπως περιγράφει και η έκθεση του ιατροδικαστή με χτύπησε στο ινιακό οστό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού το οποίο μπορεί να σε αφήσει στον τόπο».

Ο δημοσιογράφος τόνισε για τον εφοπλιστή ότι είναι «ένας θρασύδειλος τραμπούκος», λέγοντας πως ενδεικτικό είναι ότι κρύβεται από την προχθεσινή νύχτα.

Δεν είχε δεχτεί απειλές

Ερωτηθείς αν είχε δεχτεί απειλές από τον συγκεκριμένο εφοπλιστή, είπε: «Όχι και εδώ είναι το τραγικό γιατί εγώ δεν έγραψα για αυτόν τίποτα περισσότερο από ό,τι έχει γραφτεί στον ελληνικό Τύπο σε σχέση με τα ρώσικα λεφτά με τα οποία έγινε απόπειρα να στηθεί ένα δίκτυο σταθμών στην περιφέρεια το οποίο θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τα λεφτά αυτά ενός ρώσου ολιγάρχη, οι αμερικανικές αρχές έχουν πιστοποιήσει ότι πρόκειται για 10 εκατομμύρια δολάρια τα οποία δόθηκαν για να στηθεί το δίκτυο και έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις αμερικανικές αρχές και το αίτημα αυτό είναι χαμένο. Εγώ να δεχτώ ότι κάποιος βοήθησε να καταχωνιαστεί το αίτημα δικαστικής συνδρομής επαναλαμβάνω των ΗΠΑ, δεν είναι ούτε της Γουινέας Μπισάου ούτε της Λιβερίας ούτε του Τσαντ και παρ' όλα αυτά καταχωνιάστηκε, τώρα δεν πρέπει να υλοποιηθεί μετά από αυτό που δείχνει το ποιόν του ανδρός;»

Με αφορμή τις απειλές και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα δημοσιογράφοι, τόνισε: «Κάποιοι νομίζουν γιατί αυτό βολεύει και την πολιτική και τους πολιτικούς ότι αν απαξιώνεται ο Τύπος, αν αφήνεται απροστάτευτος απ’ αυτές τις επιθέσεις θα είναι προς όφελός τους. Δεν είναι προς όφελός τους αυτό. Ο Τύπος έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία, αν είναι καλός ή κακός Τύπος αυτό το κρίνει καθημερινά ο ακροατής, ο τηλεθεατής ο αναγνώστης. Αν οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά αυτή είναι καλοί ή κακοί κι αυτό πάλι το κρίνουν εκείνοι που ακούν, τους διαβάζουν αλλά η κυβέρνηση οφείλει να τους προστατεύσει να κάνουν αυτό που κάνουν. Η ελευθερία του Τύπου είναι δημοκρατία και αν η δημοκρατία δέχεται τέτοια πλήγματα και δεν εννοώ τον εαυτό μου, αυτά όλα είναι μικρά λιθαράκια που δημιουργούν έναν τεράστιο ογκόλιθο ο οποίος θα συντρίψει τον Τύπο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνει αυτό. Πρέπει οι δημοσιογράφοι, η κοινωνία να το προστατεύσουν, είναι θέμα δημοκρατίας πια. Δεν μπορεί ο καθένας που θεωρεί ότι ενοχλείται, δεν του αρέσει κάτι, να λειτουργεί σαν τραμπούκος γιατί γνωρίζει ότι στο τέλος θα μείνει ανεξέλεγκτος. Η πολιτεία οφείλει να κόψει το χέρι του κάθε αλήτη, του κάθε τραμπούκου που επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης. Αν εγώ έχω χρησιμοποιήσει Χ όρους για να περιγράφω την υπόθεση με τα ρώσικα λεφτά του Καραγιώργη αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί με τη Δικαιοσύνη ή με όποιον άλλον τρόπο υπάρχει, αλλά δεν γίνεται να μεταβληθούμε σε ζούγκλα».