Την επίθεση που καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ότι δέχτηκε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μπράγκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, καταδικάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζει σε δήλωσή του: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.

Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Σύμφωνα με το in.gr,  επίθεση, συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής και της  σωματικής του ακεραιότητας, σε βάρος του Συμβούλου Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργου Παπαχρήστου, εξαπέλυσε χθες βράδυ ο εφοπλιστής Γιάννης  Καραγιώργης στο ΟΑΚΑ. Όπως έγινε γνωστό, ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε  τον Παπαχρήστο  την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Ο εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου!

Ο δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, ενώ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.