H κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εγκληματίσει σε βάρος των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού περιβάλλοντος, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου που έγινε στη Θεσσαλονίκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τα φαινόμενα αυτοδικίας σε βάρος μεταναστών στον Έβρο και απάντησε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο σε όσους, κόμματα και πολίτες, εκμεταλλεύονται ή προκαλούν αυτές τις πράξεις: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σε κάθε κρίση αποσκοπούν σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη είτε ξεσηκώνοντας τους πολίτες είτε με fake news. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ζούγκλα, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό». Όπως σημείωσε, οι κατηγορίες ότι με τις δηλώσεις στελεχών της η κυβέρνηση υποδαυλίζει το ρατσιστικό μίσος δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσιστικές πρακτικές σε βάρος των μεταναστών αυτή είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μιλώντας για τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι οι συνθήκες το φετινό καλοκαίρι ήταν ακραίες και ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης δεν φαίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς. Τόνισε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι στον πυρήνα της σκέψης της κυβέρνησης και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε επιείκια στο κυνήγι των εμπρηστών. 

Όπως τόνισε, οι φωτιές δεν προσφέρονται για στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Πρόσθεσε, δε, ότι η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που θα γίνει στη Βουλή, είναι μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι ο τελικός απολογισμός για τις εκτάσεις που καταστράφηκαν μπορεί να είναι καλύτερος από αυτόν που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όπως εξήγησε, η αρχική εκτίμηση για τη φωτιά της Ρόδου ήταν ότι κάηκαν 176.000 στρέμματα, αλλά όπως αποδείχτηκε με στοιχεία από τον «Κοπέρνικο» μόνο το 9% από αυτά υπέστη σοβαρές ζημιές. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, επισημαίνοντας ότι τα δύο ναυτικά έθνη έχουν μια μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας σε μια σειρά θεμάτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει η πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη. 

Για ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη και την κίνηση κάποιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξουν τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι το κόμμα στηρίζει τόσο τον δήμαρχο της πόλης όσο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το θέμα θα συζητήθεί στα αρμόδια όργανα. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.