Την υποκρισία της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της Κυριάκου Βελόπουλου ανέδειξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη συζήτηση που γίνεται για τον ποινικό κώδικα.

Απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος είπε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε ότι «υπάρχει μία μεγάλη υποκρισία για το δυστύχημα των Τεμπών. Αν ρωτήσετε σήμερα τους συγγενείς των θυμάτων αυτού του φοβερού δυστυχήματος έχουν μία βασική αγωνία. Πότε θα ξεκινήσει η δίκη. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εισάγει με αυτό το νομοσχέδιο, σε κάποιες περιπτώσεις όπως τα δυστυχήματα αυτά, να καταργηθεί η ενδιάμεση διαδικασία, δηλαδή η έκδοση βουλευμάτων, έτσι ώστε να μπορεί να οδηγηθεί η υπόθεση κατευθείαν σε δίκη όταν τελειώσει η ανάκριση». 

«Αυτή τη διάταξη το κόμμα σας την καταψηφίζει και εδώ είναι η υποκρισία σας. Το κόμμα σας λέει ότι πρέπει να πάμε στη διαδικασία έκδοσης βουλευμάτων και, κύριος οίδε, μετά από πόσο καιρό θα εκδοθούν και να οδηγηθούμε στη δίκη. Άρα λοιπόν, που είναι η ειλικρινής αγωνία σας για τους συγγενείς των θυμάτων και η διάθεση να αποδοθεί επιτέλους μία τιμή στα θύματα; Μόνο στα λόγια».