«Ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επί της Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.

Αναλυτικά ο Γιάννης Μώραλης σημείωσε σε δήλωσή του:

«Ο Ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός έγραψε την πιο «Χρυσή» σελίδα στην 99χρονη πορεία του και εμείς έχουμε την τύχη και τη χαρά να ζούμε αυτή την ιστορική στιγμή. Για πρώτη φορά, η ομάδα μας περνά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με μια θριαμβευτική πρόκριση μέσα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, παρουσία χιλιάδων φιλάθλων.

Συγκίνηση και υπερηφάνεια γι' αυτή την ομάδα, για τον Θρύλο μας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δίνει σταθερά το παρών σε κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατάφερε να πετύχει αυτό που κυνηγούσε και για το οποίο δούλευε συστηματικά.

O Πειραιάς γιορτάζει, τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν. Είναι όμως μια σπουδαία βραδιά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μια ελληνική ομάδα είναι φιναλίστ σε ευρωπαϊκό τελικό. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την ιστορική πρόκριση, σε αυτή την τεράστια επιτυχία.

Στη Διοίκηση και στον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, στους παίκτες, στον προπονητή και σε όλο το τεχνικό επιτελείο! Πολλά μπράβο και στον κόσμο του Ολυμπιακού που για μια ακόμα φορά δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο γήπεδο! Το μυαλό μας βρίσκεται πλέον στην 29η Μαΐου, στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League! Αυτός ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι και τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά! Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ακόμα πιο θρυλικές στιγμές!».