Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υποτιθέμενη κυριαρχία του στα media ευθύνεται, κατά τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, για τη δήλωση του Στέλιου Κούλογλου ότι κάποιοι από το περιβάλλον του αρχηγού του κόμματος έχουν «επάγγελμα Τσίπρας». 

Ο Χάρης Μαμουλάκης είπε ότι ο Στέλιος Κούλογλου «ξέρει και το δημοσιογραφικό παιχνίδι και τη μέγγενη στην οποία δυστυχώς βρισκόμαστε εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια, με μια απίστευτη υπεροπλία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αναφέρομαι προφανώς στα κρατικά προγράμματα, μιλάω για την τηλεόραση, το απίστευτο 6-1 που έχει στα εθνικής εμβελείας τηλεοπτικά μέσα καθώς και στα κορυφαία ειδησεογραφικά πόρταλ που ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα κατά 9 προς 1. Άρα καταλαβαίνει ο κ. Κούλογλου και ο κάθε άνθρωπος, που δηλώνει τώρα κάτι λίγο πιο προκλητικό, ότι αυτό θα εργαλειοποιηθεί με τρόπο ώστε να αλλάξει η ατζέντα και να μην συζητάμε τα καυτά, τα σημαντικά, τα προγραμματικά, αυτά που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων» προσέθεσε ο κ. Μαμουλάκης. 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι η χρονική στιγμή που διάλεξε ο Στέλιος Κούλογλου για να εκφράσει την άποψη του είναι ακατάλληλη. «Κατανοητό μεν αυτό που δηλώνει από την πλευρά του, δικαίωμά του είναι του ανθρώπου να εκφράζει την άποψή του. Αλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τέτοιο ζήτημα ελευθερίας απόψεων και εκφράσεων, αλλά σίγουρα και μένα με προβληματίζει, γιατί το τάιμινγκ, θα το πω με πολύ τακτ, δεν είναι το κατάλληλο» είπε ο κ. Μαμουλάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε: «δεν έχω διαβάσει βέβαια τις δηλώσεις, λέξη προς λέξη για να ξέρω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Αναφέρεται προφανώς στο περιβάλλον ή σε κάποια πρόσωπα με τα οποία δεν διάγει και τις καλύτερες σχέσεις απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι».