Δεν έχουν το θεό τους εκεί στην Αριστερά, καθώς οι διασπάσεις και τα συντροφικά μαχαιρώματα φαίνεται πως είναι το αγαπημένο τους σπορ. Μετά τις δύο διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι έρχεται η σειρά της Νέας Αριστεράς να διασπαστεί, καθώς οι διαφωνίες για το πολιτικό τους μέλλον έχουν φουντώσει για τα καλά.
Η Νέα Αριστερά είναι ένα νεοσύστατο κόμμα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν περίπου ένα έτος, κατά την πρώτη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε λόγω της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη αποχώρησαν και δημιούργησαν δικό τους κόμμα, μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου δεν έπιασαν ούτε το 3% και την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από τα στελέχη εκφράζουν την επιθυμία τους να γυρίσουν πίσω στο μαντρί. Ανάμεσά τους και η Έφη Αχτσιόγλου. Άλλωστε η επανεκλογή στην Βουλή με την Νέα Αριστερά είναι εξαιρετικά χλωμή. Ωστόσο η τάση της Ομπρέλας των 57, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ούτε που θέλει να ακούει για οποιαδήποτε μορφής συνεργασίας ή επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μπλοκάρει συστηματικά κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Και ο πόλεμος στην Νέα Αριστερά μαίνεται.
Χωρισμένοι στα δύο
Ωστόσο όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας παρασκηνιακά προσπαθεί να πείσει πολλά στελέχη να επιστρέψουν πίσω στην Κουμουνδούρου ενώ πολλοί βουλευτές διαμηνύουν ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία των δύο κομμάτων, θα αφήσουν την Νέα Αριστερά και θα επιστρέψουν μεμονωμένα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε ομάδα των 57 εμφανίζεται αμετακίνητη και ξεκαθαρίζει ότι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, όσοι κι αν παραμείνουν πίσω. Πάντως από την Κουμουνδούρου ήδη διαρρέουν ότι πολλά στελέχη τους προσέγγισαν, συζητώντας την επιστροφή τους και η διάσπαση της Νέας Αριστεράς είναι θέμα χρόνου. Πόσες διασπάσεις λοιπόν χωράνε στην ελληνική Αριστερά; μάλλον αμέτρητες. Μπορεί να μην τα βρίσκουν μεταξύ τους, ωστόσο θέλουν να κυβερνήσουν ξανά για το «καλό» μας. Πλέον μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί ο χώρος αυτός.