«Δεν χαρίζω τον ανθρωπισμό στην Αριστερά. Εμείς φυλάμε τα σύνορα πράγματι γιατί η χώρα μας πρέπει να έχει σύνορα. Το ζήτημα είναι ποια πολιτική είναι η ενδεδειγμένη για το καλό όλων. Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα. Η μεταναστευτική πολιτική του 2015 οδήγησε και σε πολλούς θανάτους. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας για 731 νεκρούς να δηλώνει υπερήφανος και να το παίζει ανθρωπιστής», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως «θλίβομαι γιατί περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα άλλαζε τακτική. Χθες, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τουρκική μειονότητα. Όταν μιλάς για εθνικά θέματα είναι καλύτερο να το διορθώσεις παρά να δώσεις την ευκαιρία στους Τούρκους να πανηγυρίζουν ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε για τουρκική μειονότητα». 

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική πολιτική, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «από το 2015 πέρασαν από την Ελλάδα περισσότεροι από 800 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες. Το 2015 στην Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, πνίγηκαν 731 άνθρωποι και τόνισε ότι ο Αλ.Τσίπρας για να εφαρμόσει την πολιτική των ανοικτών συνόρων το 2015 οδήγησε τους μετανάστες να ζήσουν στις πιο απάνθρωπες συνθήκες και κατέστρεψε τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και οδήγησε τις κοινωνίες σε ανέχεια, έδιωξε τον τουρισμό».  

Σχολιάζοντας την κριτική για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος είπε πως «αύριο τα ξημερώματα, μαζί με τον Διοικητή του Αγίου Όρους θα επισκεφθώ το Όρος. Θέλω να πάρω ευλογία, θέλω να προσευχηθώ. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε μία πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και χρειαζόμαστε πνευματική δύναμη. Όσοι αγαπούν και σέβονται πραγματικά το Άγιο Όρος, δεν το εμπλέκουν στις κομματικές διαμάχες. Το Άγιο Όρος δεν ανήκει στον ψηφοφόρο του ενός ή του άλλου κόμματος. Το Άγιο Όρος ενώνει όλους τους Ορθοδόξους απανταχού της γης και όλους τους Έλληνες. Το να εμπλέκουμε το Άγιο Όρος στην πολιτική διαμάχη, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι το Άγιο Όρος και δεν το σεβόμαστε». 

«Δεν πηγαίνω για να εμπλέξω το Άγιο Όρος σε καμία κομματική διαμάχη. Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω, να δω τις αγαπημένες μου Μονές, να μιλήσω με γέροντες, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη σοφία και να πάρω την ευλογία τους για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Αν θέλεις να πάρεις ευλογία για τις εκλογές δεν μπορείς μετά, πας πριν τις εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που πάω στο Άγιο Όρος. Τους έχω βοηθήσει πάρα πολλές φορές από τις θέσεις που με αξίωσε ο Θεός να έχω. Είναι ένα κόσμημα της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας μας και πρέπει να το αφήσουμε έξω από την κομματική διαμάχη. Όσοι το εμπλέκουν στην κομματική διαμάχη, ούτε το αγαπούν ούτε το σέβονται ούτε το πιστεύουν. Όποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Άγιο Όρος για κομματικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός», πρόσθεσε. 

Τέλος, στο market pass, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «όλα τα μέτρα που λάβαμε για να πολεμήσουμε την ακρίβεια και αποδίδουν, όσο η ακρίβεια επιμένει θα πρέπει να συνεχιστούν. Και η νέα κυβέρνηση με τον άξιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό θα το έχει στην πρώτη προτεραιότητα».