Πάνω από 8.000 είναι οι νεκροί στη Γάζα σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας  της Παλαιστίνης. Εξ αυτών τα 3.324 είναι παιδιά, οι 2.062 είναι γυναίκες και οι 460 είναι ηλικιωμένοι. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχονται στους 20.242. Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια στρατιωτικών εφόδων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην Μπέιτ Ρίμα, στην περιοχή της Ραμάλα, στην Ταμούν και στον καταυλισμό προσφύγων Ασκάρ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι στρατιώτες «άνοιξαν ανταποδοτικά πυρ» στην Μπέιτ Ρίμα αφού δέχθηκαν βόμβες μολότοφ στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην περιοχή.

Η κατάσταση στην κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ Δυτική Όχθη ήταν ήδη τεταμένη πριν από τον πόλεμο, με τακτικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, αναζωπύρωση της βίας Ισραηλινών εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού και παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών οικισμών και δυνάμεων ασφαλείας.

Χθες, Σάββατο, ένας 40χρονος Παλαιστίνιος που μάζευε ελιές σκοτώθηκε από Ισραηλινό έποικο σε χωριό κοντά σε έναν οικισμό στην περιοχή της Ναμπλούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον δήμαρχο της περιοχής.