Περισσότερα από 1.300 διαμάντια και 56 σμαράγδια έκλεψε η ομάδα των τεσσάρων από το μουσείο του Λούβρου και συγκεκριμένα την Gallery Apollon της συλλογής του Ναπολέοντα και της αυτοκράτειρας Ευγενίας. Πρόκειται για μια από τις θεαματικές κλοπές παγκοσμίως. Το εντυπωσιακό στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας, γλίτωσε από τη ληστεία, γιατί πολύ απλά έπεσε από τα χέρια των ληστών. Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκυό στο BFM TV επιβεβαίωσε την σειρά των γεγονότων, που συνέβησαν σήμερα το πρωί. Οι δράστες που επιβιβάστηκαν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού και διέφυγαν δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές Αρχές.
«Οι τέσσερις άνδρες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και διέφυγαν με σκούτερ μεγάλης ισχύος», δήλωσε η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκυό στο BFM TV που αναφέρθηκε στην πιθανή ύπαρξη «εντολέων» και «εκτελεστικών οργάνων» στους κόλπους αυτής της εγκληματικής συμμορίας.
Οι κλέφτες αφαίρεσαν οκτώ πολύτιμα αντικείμενα ν από το μουσείο, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν και ένα ένατο, το οποίο βρέθηκε πεταμένο στον τόπο της κλοπής. Το ένατο ήταν το εντυπωσιακό στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας. Πάντως, η εισαγγελέας των Παρισίων, Λορ Μπεκυό διευκρίνισε ότι το διάσημο λευκό διαμάντι Regent, που εκτίθεται στην ίδια αίθουσα δεν έγινε στόχος των κλεφτών.
Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's «η αξία του διαμαντιού που εκλάπη υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια δολάρια».
Les images du cambriolage du Louvre (document BFMTV) pic.twitter.com/FciPpaXTMA
— BFMTV (@BFMTV) October 19, 2025