Τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα επιβεβαίωσε στο RTL ο εισαγγελέας της Ρουέν στη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας πέθανε σήμερα το απόγευμα αφού έπεσε από μια στέγη στην οποία είχε ανέβει μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα».

Ο αδικοχαμένος νέος ήταν 19 χρονών και βρισκόταν πάνω στη στέγη ενός καταστήματος Lidl στο Petit-Quevilly, το οποίο χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου, έγινε στόχος των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία, με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Νοέλ από σφαίρα αστυνομικού

Στη συνέχεια, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρούεν, όπου και κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Μάλιστα, οι γιατροί επεσήμαναν πως η κατάσταση της υγείας του δεν άφηνε περαιτέρω ελπίδες. 

Η γαλλική κυβέρνηση κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, ανακοίνωσε την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων, μετά από τρεις συνεχόμενες νύχτες ταραχών.

Ειδικότερα, το γραφείο της πρωθυπουργού ανέφερε ότι θα αναπτυχθούν «πρόσθετες κινητές δυνάμεις» και επισήμανε ότι θα ακυρωθούν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας που ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια τάξη.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι.

Ακόμα, η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε να σταματήσουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στις 21:00 καθώς εκφράζονται φόβοι για καταστροφές. Ζήτησε επίσης να εφαρμοστούν «συστηματικά οι εντολές που απαγορεύουν την πώληση και μεταφορά» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, και άλλων εύφλεκτων και χημικών προϊόντων στα καταστήματα, μετά την χθεσινή νύχτα τρόμου και οργής σε πολλά σημεία της χώρας.

Τέλος, ο ίδιος ο πρόεδρος Μακρόν απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι. «Η πολιτεία δεν έχει σκοπό να τους υποκαταστήσει», είπε.