Την επισήμανση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξουσία έκανε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης. Ερωτηθείς, στα Παραπολιτικά 90,1, για τις σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα προχωρήσει σε κυβέρνηση ηττημένων, τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι και το υπόδειγμα αξιοπιστίας.

«Υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε το ακριβώς ανάποδο, και εν πάση περιπτώσει ο κ. Τσίπρας δεν είναι το υπόδειγμα αξιοπιστίας μεταξύ λόγων και έργων. Έχει άπειρες φορές στο παρελθόν μεταβάλει με στροφή 180 μοιρών την άποψή του και επειδή διακατέχονται από μένος εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ρίξουν τον Μητσοτάκη από την εξουσία, ακόμα και αν ο λαός τον έχει τιμήσει με την πλειοψηφία της ψήφου», τόνισε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε σχετικά με το ποσοστό διαφοράς με το οποίο θα ήταν ικανοποιημένη η ΝΔ κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση: «Όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, δεν βάζουμε κανέναν ποσοτικό περιορισμό. Εμείς μέχρι και τις 7 το απόγευμα της 21ης Μαΐου θα διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας». Με αφορμή δε τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Τάσος Γαϊτάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι Έλληνες πολίτες, καθώς είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ και να του προκύψει πρωθυπουργός Τσίπρας και υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης.

Υπογράμμισε δε ότι στις 22 Μαΐου η συζήτηση θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που είναι σήμερα γιατί θα υπάρχει το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο θα καθορίσει πολύ τη συνέχεια.

Επισήμανε, τέλος, ότι η ΝΔ διεκδικεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό, ενώ συμπεριφέρεται εκλογικά και πολιτικά σαν να μην υπάρχει δεύτερη κάλπη. Στη δε περίπτωση των τρίτων εκλογών, ο Τάσος Γαϊτάνης σημείωσε: «Έχει απαντηθεί αυτό, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι δεύτερες κάλπες θα δείξουν αν θα υπάρξει μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα σεβαστεί πλήρως τη λαϊκή εντολή. Εμείς πιστεύουμε ότι στις δεύτερες κάλπες θα έχουμε αυτοδυναμία και αυτήν θα διεκδικήσουμε».