Ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης οι αυτοψίες των πραγματογνωμόνων για την αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκαλέσει σε κτήρια οι μεγάλες φωτιές στη Ρόδο, ώστε να δρομολογηθεί η χορήγηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες. 

Στις αγροτικές περιοχές οι αυτοψίες γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, με σκοπό την πλήρη καταγραφή των καλλιεργειών που κάηκαν. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί, με στόχο να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στον κύριο κορμό μεταφοράς ρεύματος έως το βράδυ της Τετάρτης και στις διακλαδώσεις έως το βράδυ της Πέμπτης. 

Έμφαση δίνεται στους παραθαλάσσιους οικισμούς και στα τουριστικά θέρετρα στο νότιο τμήμα της Ρόδου διακόπηκε η λειτουργία της κύριας ηλεκτροπαραγωγού μονάδας. Στο Κιοτάρι, για παράδειγμα, έχουν πέσει ή καταστραφεί περίπου 60 στύλοι, ενώ με τα στοιχεία από την καταγραφή που έχει γίνει ως τώρα έχουν καταστραφεί περισσότεροι από 110 στύλοι και τρεις υποσταθμοί σε όλο το νησί. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενίσχυσε την παλιά μονάδα του στο βόρειο τμήμα της Ρόδου με τέσσερα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη και κάλυψε μεγάλο μέρος της ζήτησης με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο εκ περιτροπής τοπικές διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας.