Άλλα τρία χωριά στη Ρόδο και ένα στην Κέρκυρα εκκενώνονται καθώς οι φωτιές στα δύο νησιά συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες. 

Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 ζητήθηκε η εκκένωση του Γενναδίου, του Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι στη Ρόδο. Στην Κέρκυρα, οι κάτοικοι της περιοχής Σύκι έλαβαν μήνυμα από το 112 για να φύγουν και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Νωρίτερα είχαν ενημερωθεί από το 112 όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή. 

Η αστυνομία στην Κέρκυρα έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη. Στο μήνυμα των κατοίκων του χωριού Λούτσες αναφερόταν: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αραχάβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί εκνευρισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

Στη Ρόδο, την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε νωρίτερα την Τρίτη το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι νέοι, δίνουν εδώ και κάποιες ώρες γενναία μάχη για να κρατήσουν την πυρκαγιά και να μην μπει στο χωριό Βάτι.

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα - Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν έκτακτες ενισχύσεις.