Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός για τη Δυτική Αττική, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, έλαβαν διαστάσεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

«Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και για αυτό και εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, 'Αγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και 'Αγιο Παντελεήμονα. Ομοίως αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο», επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός. 

Επίσης, ο κ. Αρτοποιός γνωστοποίησε ότι σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις ανδρών, οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία. «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν. Κι αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια», σημείωσε, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Πόσα μέσα επιχειρούν

Ακόμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους. Όπως είπε, στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν βρεθεί επίσης οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Ειδικότερα, επισήμανε ότι, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα που συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και 14 προωθητές γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει 6 πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν πυρκαγιές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για την διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και της φύλαξης των περιουσιών όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.