«Συγκριτικά με χθες είμαστε καλύτερα, το χειρότερο σενάριο να περάσει η φωτιά την περιοχή του Άβαντα, μετά μπαίνουμε στο δάσος και σε χωριά σε απόσταση με δύσκολες διαδρομές… μετά χάνουμε τα πάντα και το ανθρώπινο και το οικιστικό και το περιβαλλοντικό», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, καθώς συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά στην περιοχή.

«Τίποτα οι ζημιές τηρουμένων των αναλογιών»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο και με τον μέχρις ώρας απολογισμό, έχουν καεί στο Αετοχώρι 2-3 κατοικίες, μία εκκλησία, ένα ποιμνιοστάσιο όπου δεν υπήρχαν ζώα, μία μελισσοκομική δραστηριότητα. Επίσης στο χωριό Νίψα, όπου σημειώνεται αναζωπύρωση, κάηκαν ένα κιόσκι, εγκαταλελειμμένες αποθήκες κι ένα μικρό σπίτι κλειστό επί χρόνια.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ παραμένει η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης, και στα δύο ρεύματα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Κήπων- Φερών - Αλεξανδρούπολης.