Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική από τις δύο φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Ψαχνά Ευβοίας. Παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

Το ένα από τα δύο μέτωπα κινείται προς την Αρτάκη, ενω οι κάτοικοι των Νοτίων Ψαχνών και της Βόρειας Αρτάκης έχουν λάβει μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προς Ψαχνά και κέντρο Αρτάκης αντίστοιχα. 

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να κόψουν την πορεία της. Επί τόπου βρίσκονται 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.