Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά σε δασική έκταση στην Φυλή, η οποία έχει επεκταθεί και καίει σπίτια, ενώ δίνεται τέράστια μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στην Πάρνηθα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62
πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους: 

- Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα 

- Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου 

- Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου 

- Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού 

- Από την πλατεία Φυλής 

- Από την Toyota (λόφος Κύριλλου) 

- Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι» 

- Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα.

5951251.jpg
5951271.jpg
5951270.jpg
5951283.jpg