Παρακολουθήστε live την εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία Συντάγματος για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που έχει στηθεί εκεί όπως κάθε χρόνο, σημαίνοντας την επίσημη έναρξη της περιόδου των χριστουγεννιάτικων εορτών. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε μήνυμά του, έστειλε ευχές για υγεία και αγάπη: «Να χαιρόμαστε τα παιδιά μας και τα καλύτερα έρχονται». 

Το εντυπωσιακό έλατο, ύψους 17 μέτρων, που και φέτος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, θα ανάψει τα φώτα του, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της επίσημης φωταγώγησης της πόλης και γεμίζοντας από άκρη σε άκρη την Αθήνα με φως και χριστουγεννιάτικη λάμψη.

Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα πανέμορφα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το δέντρο. Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά -τα αγαπημένα των παιδιών- με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.