«Αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας των θυμάτων, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε την σύζυγο, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη και ποινική δίωξη του Απόστολου Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του έγινε αφού ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασαν το θύμα, αργά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, έκαναν την σχετική καταγγελία στις διωκτικές αρχές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μεγάλη αλλαγή τον νέο ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας, υπενθυμίζοντας πως το νομοσχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο δέχτηκε σφοδρή κριτική από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τόνισε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία. Οι ενισχυτικές διατάξεις θα ορίζουν πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης.

«Δάσκαλοι και μαθητές που αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας έχουν χτυπηθεί» τόνισε παράλληλα ο Γιώργος Φλωρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του. «Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε ο ίδιος χθες βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας.