Έναν σκληρό πόλεμο δηλώσεων μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο δεύτερος το πρωί της Τρίτης για την υπόθεση του συναδέλφου του Απόστολου Λύτρα. 

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Απόστολος Λύτρας είναι «100% κακοποιητής» αλλά προχώρησε στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς ότι η συμπεριφορά του είχε «αντρικά χαρακτηριστικά» επειδή ζήτησε συγγνώμη και ότι ο ξυλοδαρμός της συζύγου του ήταν απλώς μια κακή στιγμή που έχει κάθε άνθρωπος. 

Σε αυτές τις δηλώσεις απάντησε άμεσα με ανάρτηση στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» έγραψε. 

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με μια δήλωση που φέρνει τη σφραγίδα του δικηγορικού γραφείου του και στην οποία επιτέθηκε με ξεκάθαρα προσβλητικό τρόπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μονό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναικά ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά» επισημαίνει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου Αλεξίου Κούγια και Συνεργατών. 

koygias.png

Τέλος, τον λόγο έλαβε πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανάρτησε την ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα: «Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας. 

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».