Ευθεία επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης. Ο υπουργός αναφέρθηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου, που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2015, καταγγέλλοντας ότι αποτέλεσε τη βάση για την πρόωρη αποφυλάκιση «δολοφόνων, βιαστών, ληστών και εμπόρων ναρκωτικών».

«Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015, τρεις μήνες μετά, με την κυρία Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής, ήρθε ο περιβόητος νόμος Παρασκευόπουλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

«Στο πρώτο πεντάμηνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο πράγματα: αποφυλάκισε όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας — δολοφόνους, βιαστές, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών, εκατοντάδες — και έκλεισε και τις τράπεζες», πρόσθεσε, δίνοντας σαφή πολιτική και κοινωνική διάσταση στις αιχμές του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε μάλιστα τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, λέγοντας: «Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει τότε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί "μίνιμουμ θωράκισης δικαιωμάτων και ελευθεριών" και ότι το ψηφίζει "με πραγματική ανακούφιση". Φαντάζομαι, τι ανακούφιση ένιωσαν οι δολοφόνοι και οι βιαστές που αποφυλακίζονταν», ανέφερε δηκτικά ο κ. Φλωρίδης.