Σε αυτή τη δήλωση προχώρισε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι, με εξαίρεση τα στελέχη εκείνα που έφυγαν κατά τη διάσπαση, οι υπόλοιποι που στήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα είναι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι δίπλα του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ξέρει ποιο είναι σήμερα το οικονομικό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Παράλληλα είπε ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει γνώσεις εταιρικής διακυβέρνησης από την Αμερική, αλλά δεν ξέρει κατά πόσο έχει γνώσεις για τη λειτουργία των δημοσιονομικών στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως αυτό είναι το πρόβλημα, καθώς ο κ. Κασσελάκης ήρθε στην Ελλάδα ξαφνικά, χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την ελληνική πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση του Νίκου Φίλη, αναφορικά με τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «κακές ψυχές του παλιού ΣΥΡΙΖΑ» και στους οποίους αποδίδει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18%. Χαρακτηριστικά, στον κύριο Πολάκη απέδωσε την αντιεμβολιαστική φρενίτιδα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που ο κύριος Πολάκης πρότεινε για τον COVID-19 ιβερμεκτίνη και... listerine, ενώ στον κύριο Παππά «όλα τα υπόλοιπα», ήτοι την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες κι ενδεχομένως τη σκευωρία Novartis.

Ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η παραδοχή του κ. Φίλη ότι αυτά τα έλεγαν και τότε «δημοσίως και στα όργανα», καθώς οι δυο συγκεκριμένες υποθέσεις -σκευωρία Novartis και υπόθεση τηλεοπτικών αδειών- ήταν κατάφωρες παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Επειδή ουδείς θυμάται κάποιον βουλευτή, υπουργό, ή έστω απλό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να καταγγέλλει τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις τότε δημοσίως, προφανώς όλα αυτά αποτελούσαν εσωτερική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την οποία εσωτερική κόντρα όμως, τήρησαν την «ομερτά», προκειμένου να μην δημιουργηθεί φθορά στην «εθνοσωτήριο» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο συνιστά παραδοχή συνενοχής στις συγκεκριμένες εξόφθαλμες περιπτώσεις καταπάτησης του Κράτους Δικαίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο ηθικό ανάστημα άραγε, κάνουν σήμερα όλοι αυτοί -από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά- κήρυγμα για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα; Την έχουν τερματίσει την υποκρισία όλοι οι σύντροφοι, πρώην και νυν.

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Εγώ βλέπω ότι στα στελέχη που στηρίχθηκε ο Τσίπρας, στηρίζεται και ο Κασσελάκης. Και όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί -αν εξαιρέσετε τρεις-τέσσερεις που έχετε φύγει- όλοι οι υπόλοιποι είναι δίπλα του».

Νίκος Φίλης: «Το οικονομικό επιτελείο δεν το βλέπω δίπλα του. Και δεν ξέρω ποιο είναι το οικονομικό επιτελείο του κυρίου Κασσελάκη. Ο ίδιος έχει γνώσεις εταιρικής διακυβέρνησης από την Αμερική, αλλά δεν ξέρω πόσο γνώσεις έχει για τη λειτουργία των δημοσιονομικών στην Ελλάδα. Άλλωστε ένα από τα προβλήματα που έχει ο κύριος Κασσελάκης, είναι ότι μας ήρθε ξαφνικά, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια, από 15 ετών και μιλάει λίγο, σαν να μιλάει στην Αμερική αυτή τη στιγμή».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Για τους υπόλοιπους όμως; Χθες είπε ότι "ο Παππάς και ο Πολάκης απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μου". Υπάρχουν και άλλοι υπουργοί που είναι δίπλα του».

Νίκος Φίλης: «Αυτό δείχνει μια έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πια ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε σε ένα άλλο κόμμα, το οποίο θα αλλάξει και το όνομα, απ' ό,τι λέει ο κύριος Κασσελάκης».

Ανθή Βούλγαρη: «Τώρα που λέμε για τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς και ο Πολάκης, ήταν στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Τσίπρα».

Νίκος Φίλης: «Κακές ψυχές του παλιού ΣΥΡΙΖΑ».

Ανθή Βούλγαρη: «Έτσι θα τους χαρακτηρίζατε;»

Νίκος Φίλης: «Βεβαίως. Και απεδείχθη αυτό. Η πολιτική αυτή του κυρίου Πολάκη για τα θέματα της υγείας -το ζήσαμε, αντιεμβολιαστικά και λοιπά-, του κυρίου Παππά όλα τα άλλα -να μην τα επαναλάβω-, ήταν πολιτικές που στιγμάτισαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας οδήγησαν στο 18%, με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα βεβαίως, που τους είχε μαζί του».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Τότε όμως που ήσασταν μέσα, δεν τα λέγατε αυτά».

Νίκος Φίλης: «Κάνετε λάθος. Τα λέγαμε και δημόσια και στα όργανα. Και με ψήφους στο συνέδριο».