Το Θέατρο Αλώνι, προτού γίνει θέατρο, ήταν μόνο αλώνι, εγκαταλελειμμένο στη σκουριά του χρόνου σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας – τόπος με μακρά παράδοση στα καλλιτεχνικά δρώμενα που εκτείνεται δύο αιώνες πίσω, όταν η διασκέδαση στην περιφέρεια προσφερόταν από τα θεατρικά «μπουλούκια». 

Το 1995, χάρη στην πρωτοβουλία του πρωτοποριακού εικαστικού Γιώργου Τριανταφύλλου και το μεράκι μιας παρέας φίλων, το «Αλώνι» μεταμορφώθηκε κι έγινε ένα υπέροχο θέατρο 400 θέσεων με εξαιρετική ακουστική – το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του Νομού Μαγνησίας. Μέχρι σήμερα είναι ένα κύτταρο πολιτισμού, που λειτουργεί και αναπτύσσεται κυρίως από εθελοντές με ζείδωρο πνεύμα και αγάπη στην τέχνη. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου, οι κερκίδες γέμισαν, τα φώτα έπεσαν στο κέντρο της σκηνής όπου δέσποζε ένα στιλπνό μαύρο πιάνο, στο ταμπουρέ κάθισε ο νεαρός βραβευμένος πιανίστας Λευτέρης Γαβαλάς –μαθητής της διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγού Αγάθης Λεϊμονή– ο οποίος ερμήνευσε με αισθαντική λυρικότητα έργα σπουδαίων συνθετών. 

Σε μια από τις πιο βαριές μέρες της χώρας προσφέρθηκε τόπος και τρόπος η Ελλάδα να σηκωθεί ψηλότερα μαζί με τις νότες του Σοπέν, του Λιστ, του Χατζιδάκι που ταξίδεψαν με τον βοριά του μαγικού βουνού και ίσως ημέρεψαν λίγο τις καρδιές…