Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στην Αίθουσα του Βωμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δόθηκε συναυλία για τη Διεθνή Ημέρα Μουσικής. Ο Παντελής Σταματέλος στο βιολί και ο Λευτέρης Γαβαλάς στο πιάνο ερμήνευσαν τα έργα: 

Σονάτα για βιολί και πιάνο σε Ρε Μείζονα, HWV 371 - Georg Friedrich Händel
- Ι. Adagio
- ΙΙ. Allegro
- ΙΙΙ. Larghetto
- ΙV. Allegro 

Πρελούδιο και Φούγκα σε Λα Ύφεση Μείζονα, BWV 862 - Johann Sebastian Bach 

Σονάτα για πιάνο No. 11 σε Σι ύφεση μείζονα, Op. 22 - Ludwig van Beethoven
- I. Allegro con brio 

Σπουδή σε Φα ελάσσονα, Op. 25 No. 2 - Frédéric Chopin 

Les Jeux d’Eau à la Villa d’Este - Franz Liszt 

Φαντασία για σόλο βιολί Νο. 7, TWV 40:20 - Georg Philipp Telemann 

Σονάτα για σόλο βιολί Νο. 1 σε Σολ ελάσσονα, BWV 1001 - Johann Sebastian Bach
- I. Adagio
- IV. Presto 

Σονάτα για βιολί και πιάνο σε Μι Ελάσσονα, K. 304 - Wolfgang Amadeus Mozart
- I. Allegro
- II. Tempo di minuetto 

Ο Παντελής Σταματέλος σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με τον Τάτση Αποστολίδη. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Ζωγραφική με τον γλύπτη-ζωγράφο Κώστα Αργύρη. Σπούδασε επίσης με υποτροφία της βελγικής κυβέρνησης στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών με τη διάσημη βιολονίστα Lola Bobesko. Ως κορυφαίος έλαβε μέρος στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΟΚ σε συναυλίες στο Βερολίνο, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Ως πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και ως σολίστ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα αφιερώματα για τον Beethoven και τον Kurt Weil, σε ρεσιτάλ, ως συνεργάτης της «Καμεράτα» κ.λπ. Υπήρξε μέλος του «Ensemble de Solist de Bordeaux» και του συγκροτήματος «Mouvement 12» της Τουλούζης καθώς και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως κορυφαίος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων μπαρόκ μουσικής Sinfonia και «Ars in vivo». 

Ο Λευτέρης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 2004. Είναι σπουδαστής πιάνου στην τάξη της διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγού Αγάθης Λεϊμονή, στη Schola Cantorum (Παρίσι) και στο Ελληνικό Ωδείο (Αθήνα). Επίσης, είναι πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, προετοιμάζεται για το πτυχίο αρμονίας με την Ελένη Αναγνωστόπουλου. 

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια από τους Michele Rossetti, Lilia Boyadjieva, Borislava Taneva και Θανάση Αποστολόπουλο, ενώ το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε στο φεστιβάλ «Corsi Internazionali di Interpretazione Musicale» στο Foligno της Ιταλίας. 

Έχει δώσει συναυλίες σε χώρους όπως το Auditorium San Domenico (Foligno, Ιταλία), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» (Αθήνα), το Νομισματικό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς «VIII Concorso Pianistico Internazionale Citta di Spoleto», «Muse Competition 2020», «London Young Musician», «Great Masters Piano Competition - Vladimir Horowitz Edition», «International Moscow Music Competition» και «X.O.N. 2021». 

Επίσης, διαχειρίζεται μια σελίδα με πάνω από 14 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram (@gavalas.pianist) με την οποία προσπαθεί να μοιραστεί τη μαγεία της κλασικής μουσικής με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Το 2021 συνεργάστηκε με τον κορυφαίο μουσικό εκδοτικό οίκο G. Henle Verlag, σε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.