Η ακρίβεια παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα αγγίζουν το 30%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, είναι πολύ πιθανό από Σεπτέμβριο να υπάρξουν νέες αυξήσεις ακόμα και σε βασικά προϊόντα.

Κορυφαία στη λίστα είναι η ζάχαρη η οποία, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, είχε ανατίμηση της τάξεως του 64%. Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται το ελαιόλαδο (51%), οι πατάτες (46%), το αλεύρι, τα δημητριακά (39%) και το ψωμί (32%). Τέλος, υπάρχουν φόβοι για αυξήσεις και στο λάδι, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά.