Με μία ακόμα επίδειξη λαϊκισμού και πολιτικής αμνησίας, ο Σωκράτης Φάμελλος βγήκε στα κοινωνικά δίκτυα για να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για… κλειστά σχολεία και δημογραφική κρίση. Μόνο που, όπως συνηθίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ρητορική αυτή είναι γεμάτη υποθέσεις, υπερβολές και ανύπαρκτες «κατηγορίες».
Ο κ. Φάμελλος μιλά για «χιλιάδες λιγότερα παιδιά» και «σβηστά σχολεία», λες και η κυβέρνηση έχει κάποιο μαγικό ραβδί για να ανατρέψει δημογραφικές τάσεις που είναι αποτέλεσμα δεκαετιών. Ξεχνάει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε σοβαρές επενδύσεις και ανακαινίσεις σχολικών υποδομών, ενώ παράλληλα στηρίζει τις οικογένειες και τις νέες γενιές μέσα από συγκεκριμένα μέτρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Φάμελλος έχουν την τάση να μετατρέπουν κάθε νούμερο σε καταστροφολογία, αγνοώντας πλήρως τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ισχυρή και καινοτόμο δημόσια παιδεία, αλλά και για στήριξη της υπαίθρου με στοχευμένες πολιτικές ανάπτυξης. Αντί να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις, προτιμούν να κουνάνε το δάχτυλο και να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια.
Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά με έργα και αποτελέσματα, ο Φάμελλος και η παρέα του μένουν κολλημένοι σε επικοινωνιακά σόου και πανικόβλητες αναρτήσεις.
Η χώρα χρειάζεται δράση και σχέδιο – όχι φτηνούς λαϊκισμούς.