Τα εύσημα για την ελληνική οικονομία, η οποία πέρυσι πέτυχε ανάπτυξη σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, απένειμε στην κυβέρνηση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Ημέρα της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με τη χαρακτηριστική φράση η «ελληνική οικονομία επέστρεψε», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έλαβε τη θέση που της αξίζει στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Χαρακτήρισε αξιοσημείωτη την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, συμπληρώνοντας: «Χάρη στο NextGenerationEU η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις και επενδύει πάνω από 30 εκατ. ευρώ στην πράσινη και ψηφιακή τεχνολογία, στη βιομηχανία και στις υποδομές».

Ανέφερε το παράδειγμα των κουπονιών για tablets και υπολογιστές που δόθηκαν σε μαθητές, τονίζοντας πως «αυτό είναι μόνο η αρχή. Η συνολική ενίσχυση από το NextGenerationEU εκτιμάται ότι θα οδηγήσει έως και 62.000 Έλληνες πολίτες σε νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η ελληνική οικονομία επέστρεψε!» Και πρόσθεσε κλείνοντας το μήνυμά της: «Αυτή η χώρα είναι ένας φάρος όχι μόνο της αρχαίας σοφίας, αλλά και της σύγχρονης ζωντάνιας και ανθεκτικότητας. Τα επιτεύγματά σας δείχνουν πραγματικά τον μακρύ δρόμο που έχουν διανύσει η Ελλάδα και η Ευρώπη μαζί αυτά τα τελευταία 44 χρόνια. Ευτυχισμένη Ημέρα της Ευρώπης».