Kάτω από το ψυχολογικό όριο του 4% υποχώρησε μετά από περίπου έξι μήνες η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, το οποίο διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής με απόδοση 3,96%, την ώρα που η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου ήταν στο 4,14%.

Επιπροσθέτως, οι αγορές προεξοφλούν ότι το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 0,5%, στο 3,75%, καθώς σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις της ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από 3% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Επομένως, όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς η θετική πορεία της εγχώριας αγοράς ομολόγων καταδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν φοβούνται για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού εκτροχιασμού την επομένη των εκλογών. 

Επίσης, η υποχώρηση των αποδόσεων που παρατηρείται όλο το τελευταίο διάστημα και κορυφώθηκε σήμερα, αντανακλά την προσδοκία των επενδυτών για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγηση μετά τις εκλογές. Στην εγχώρια αγορά και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 102 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 98 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.