Ο βασικός ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε άνω του 1% σήμερα το πρωί καθώς οι ελπίδες για γρήγορο τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή μειώθηκαν μετά το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη «εξαιρετικά σκληρών» πληγμάτων εναντίον του Ιράν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 1,2% στις 589,99 μονάδες στις 10:25 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν σχεδόν 3%, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης να σημειώνουν πτώση 2,7%, ακολουθώντας την πορεία των τιμών των πολύτιμων μετάλλων.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι, σημειώνονταςαύξηση σχεδόν 7%, με τις μετοχές ενέργειας να υποχωρούν κατά 1,2%. Η αύξηση των τιμών πετρελαίου ασκούσε πιέσεις στις μετοχές αεροπορικών εταιριών, όπως της Air France και της Lufthansa, που σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 3,7%.

Οι αγορές θα είναι κλειστές αύριο, Παρασκευή, καθώς και την ερχόμενη Δευτέρα λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.