Αναμένεται να ανοίξει και πάλι σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 17:00 το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης που είχε κλείσει, επειδή είχε πλημμυρίσει, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», αποδίδεται στην κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, μεταξύ Α/Κ Συκουρίου και Α/Κ Γυρτώνης, που είχε αποκλειστεί λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακόμα επισημαίνεται ότι για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση την εξέλιξη του φαινομένου και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των ελέγχων στο σώμα της οδού, το οποίο παραμένει πλημμυρισμένο στην επίμαχη περιοχή.

Βασικός στόχος η απόδοση της Εθνικής Οδού στην κυκλοφορία

Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εθνικής Οδού που είχε κλείσει λόγω των πλημμύρων από την κακοκαιρία ήταν ένας βασικός στόχος που έθετε η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι κάτι που ανέφεραν χθες σε δηλώσεις τους κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, τόσο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είχε μιλήσει για σημαντική υποχώρηση των υδάτων, επισημαίνοντας ότι εργάζονται «για να δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ώρες» το κλειστό κομμάτι της Εθνικής Οδού, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός. 

Ακόμα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του τόνισε ότι δίνεται αγώνας δρόμου για το έγκαιρο άνοιγμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης: «Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί».