Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ήδη είναι ανεξάρτητος βουλευτής –μαζί με την Πέτη Πέρκα- μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίσθηκε στον ΑΝΤ1 για να ρίξει μια βόμβα δηλώνοντας πως είναι εφικτός ο στόχος για 10 ακόμη και 12 βουλευτές προκειμένου να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από κοινού με την Έφη Αχτσιόγλου και όσους από την τάση «6+6» αποχωρήσουν, αλλά και από άλλους βουλευτές που ενδεχομένως θ΄ ακολουθήσουν.

Ουσιαστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε τις εξελίξεις. Και κυρίως προανήγγειλε ότι στην περίπτωση που η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ολοκληρώσει την έξοδο από την Κουμουνδούρου τις επόμενες ημέρες –έξοδος που έχει ήδη αρχίσει αν ληφθούν υπόψη τα κείμενα και η στάση των «6+6»– θα συσταθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα έχει όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από το ενδεχόμενο αυτό.

Μάλιστα μίλησε για 10 ακόμη και 12 βουλευτές, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα αν υπολογίσει κανείς ότι αυτοί που αποχώρησαν ήδη –Τσακαλώτος και Πέρκα– μαζί με αυτούς που έχουν υπογράψει το κείμενο των «6+6», το οποίο διαβάστηκε στην Κεντρική Επιτροπή επικρίνοντας σφόδρα τον Στέφανο Κασσελάκη, υπολογίζονταν μέχρι σήμερα στους 9.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως αυτό θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα και φοβούνται ακόμη μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών που θα ακολουθήσουν αυτούς που φεύγουν. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι στιγμής αυτό που προβληματίζει τα προς αποχώρηση στελέχη είναι το πώς θα καταστεί εφικτή η σύσταση ή όχι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά ενός κόμματος για το οποίο τα έξοδα δεν είναι αμελητέα.

Ίσως γι’ αυτό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για κάτι που δεν θα είναι ένα forum, αλλά κάτι λιγότερο από ένα κόμμα – μέχρι τουλάχιστον τις ευρωεκλογές.