Η κυβέρνηση κάποτε θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με κάποιες «ΜΚΟ» που βιοπορίζονται με χορηγίες ιδρυμάτων ώστε επιτέλους να μάθουν οι ανυποψίαστοι αναγνώστες των εντύπων που δημοσιεύουν τις μεγάλες έρευνες αυτών των οργανώσεων τι κρύβεται πίσω από… την κουρτίνα της «αντικειμενικότητας» με την οποία καλύπτουν τους σκοπούς τους.

Είναι προφανές ότι για λόγους που δεν μπορώ ειλικρινά να κατανοήσω, οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να ενοχλούνται από την… «αντικειμενική» στάση όλων αυτών απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις… «Σολομωνικές» τελετές αμφιβόλου περιεχομένου.

Η δημοσιογραφία «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» ως φαίνεται έχει εκτός από «μαγεία» και τα «τυχερά» της. Γιατί διαφορετικά οι έρευνες που διεξάγουν θέλουν πολύ χρόνο και περισσότερο χρήμα.

Ακόμα, λοιπόν, και στην περίπτωση που οι ερευνητές εργάζονται πυρετωδώς για την ψυχή της μάνας τους, ή αν προτιμάτε στη μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ, δει δη χρημάτων.

Διότι, αν δεχθούμε ότι όλοι αυτοί οι βραβευμένοι δημοσιογράφοι –εννοείται από Ενώσεις αντίστοιχης ευαισθησίας με αυτούς– είναι υπεράνω χρημάτων, τα χρήματα των δωρητών και των ιδρυμάτων από την Ευρώπη και όλον τον κόσμο πού πάνε;

Και όλοι αυτοί οι δωρητές, που δεν είναι του… Σορού, ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και το μεταναστευτικό ώστε να χρηματοδοτούν αγαθοεργίες;

Και εδώ τίθεται η εξής απορία: Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι χωρίς χρήματα και χωρίς σύνορα –σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει– κουνούν το δάχτυλο σε επιχειρήσεις Τύπου που πληρώνουν φόρους στο κράτος και ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία χωρίς να έχουν δωρητές.

Σε αυτούς ποιος θα κουνήσει το δάχτυλο; Κανείς: γιατί απολαμβάνουν ασυλίας σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς μήπως και τα ΜΜΕ θα πρέπει να μετατραπούν σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμούς, ώστε να παράγουν δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον!

Το αστείο με όλες αυτές τις δημοσιογραφικές ΜΚΟ είναι ότι ζητούν λογοδοσία από την εξουσία (sic), αλλά αυτές λογοδοτούν στην κοινότητά τους! Έτσι γενικά και αόριστα, σε κάθε όμως περίπτωση πολύ συγκεκριμένα για τις επιδιώξεις τους.

Εν κατακλείδι, μια συμβουλή από έναν μη αντικειμενικό ιδιωτικού συμφέροντος δημοσιογράφο: παιδιά, χαλαρώστε και απολαύστε την ιδρυματοποίησή σας, γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα. Και ποιος ξέρει, μπορεί και αυτοί που τους κουνάτε το δάχτυλο να γίνουν του… Σορού και του παλουκιού.

Easy Writer