Στην πράξη, και όχι στα λόγια, επενδύει η κυβέρνηση στο ανθρώπινο δυναμικό για μια καλύτερη παιδεία. Έτσι, από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 24.700 προσλήψεις, ενώ μόλις βγήκε η πρόσκληση και για άλλους 3.770, με τον αριθμό των συνολικών προσλήψεων να ανεβαίνει στους 28.470.

Στον αντίποδα για 12 χρόνια, στα οποία περιλαμβάνεται η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν γίνει διορισμοί εκπαιδευτικών.

Στόχος μας, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η βέλτιστη στελέχωση των σχολείων μας, οι πιο σταθεροί δεσμοί των εκπαιδευτικών με τους  μαθητές, η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των εκπαιδευτικών μας, η καλύτερη οργάνωση της σχολικής μονάδας. Και οι αναπληρωτές να επιτελούν πράγματι έργο αναπλήρωσης και όχι μόνιμο
εκπαιδευτικό έργο.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας και που, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανακοινώνεται ο αριθμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της, καθώς και την ακριβή προθεσμία εντός της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για διορισμό οι ενδιαφερόμενοι.