Στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκανε δεκτή την προσφυγή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν προγραμματίσει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις της λεγόμενης ελληνικής PISA.

Οι συνδικαλιστές δεν σεβάστηκαν τη δικαστική απόφαση και επανήλθαν με στάση εργασίας ως επίδειξη δύναμης, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν.

Όπως ξεκαθάρισε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Twitter, οι εξετάσεις γίνονται για «ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, που δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, επιμένει να κάνει λόγο για αυταρχισμό από την πλευρά της υπουργού. Στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνει για την απόφασή της να κηρύξει «πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ έρχεται να καλύψει τα μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υλοποίηση των εξετάσεων PISA, με τις οποίες διαφωνούν.