Να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολόγηση του πλούτου επιχείρησε ο Χάρης Αθανασιάδης, στέλεχος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.) του Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στο OPEN τόνισε πως: «προφανώς και θα πρέπει, προκειμένου να συγκροτήσουμε κοινωνικό κράτος, προκειμένου να διευρύνουμε ξανά την μεσαία τάξη, η οποία αποτελεί τη βάση της δημοκρατίας, προφανώς θα πρέπει να φορολογηθεί ο πλούτος, τόσο όσο είναι δίκαιο».
Ερωτηθείς αν εννοεί αλλαγή φορολογικής κλίμακας, ο Χάρης Αθανασιάδης απάντησε πως εννοεί «αλλαγή φορολογικής κλίμακας με ελάφρυνση του κάτω και δίκαιη φορολόγηση των πάνω», καταλήγοντας πως «η ΕΛ.Α.Σ θα φορολογήσει τον πλούτο με δίκαιο τρόπο».
Σημειώνεται πως στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ρωτήθηκε για το θέμα της φορολογίας και απάντησε ότι στόχος του κόμματός του είναι να φορολογηθεί η υπερπολυτελής διαβίωση και μάλιστα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, από αυτή τη φορολόγηση το κράτος θα κερδίσει 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
«Ναι, θα φορολογήσουμε την υπερπολυτελή διαβίωση. Υπολογίσαμε μάλιστα, ότι από την υπερπολυτελή διαβίωση θα αντλήσουμε 600 εκατομμύρια το χρόνο μόνο φορολογώντας την» ανέφερε αρχικά ο κ. Αθανασιάδης και σε ερώτηση τι σημαίνει υπερπολυτελής διαβίωση,το στέλεχος της ΕΛ.Α.Σ απάντησε: «Έχετε κότερο και πάτε διακοπές με το δικό σας κότερο; Αυτό είναι υπερπολυτελής διαβίωση. Έχετε αυτοκίνητο 3.000 κυβικών; Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας από την καθημερινότητα ποιος ζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υγιούς διαβίωσης».
Όσον αφορά τα μερίσματα είπε: «Τα μερίσματα δεν αφορούν τον μισθό τον δικό σας και τον δικό μας. Η φορολογική κλίμακα δεν είναι το κρίσιμο στοιχείο που μας ενδιαφέρει. Θα δώσουμε μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στους μισθωτούς και θα φορολογήσουμε έναντι τα μερίσματα και την ακίνητη περιουσία».